Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:

Har du glemt dit kodeord?

Renoveringen i tekst og billeder

I forbindelse med kirkens 100 års jubilæum i slutningen af 2009 blev der planlagt en større renovering og istandsættelse af kirken og dens omgivelser. Ting, der var særdeles nødvendige for at opretholde kirkens flotte udseende og stand også i fremtiden.

Og i juni 2009 kunne JydskeVestkysten skrive, at Frimenighedskirken allerede nu har fået den første fødselsdagsgave i hus - og hvilken én af slagsen. - Frimenigheden fik 2,95 millioner kroner fra A.P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond. En gave, som vi var meget taknemmelige og ydmyge over at have fået så flot en gave, som formanden Arne Larsen udtrykte det. Pengene gik til den helt nødvendige istandsættelse af kirken.

Den indvendige restaurering af kirken

Arkitekt Anker Ravn Knudsen, der ledte restaureringsarbejdet i kirkens 100-år, skriver nedenfor om hovedlinjerne i kirkens restaurering:

Efter flere søndagsgudstjenester i hyggelige omgivelser i Røddingstuen på Rødding Højskjole kunne menigheden vende tilbage til kirken Allehelgensøndag. Indvendigt står kirken helt færdig 1. søndag i advent, mens en egentlig genindvielse? kan finde sted efter færdiggørelsen af alle udvendige arbejder i forbindelse med høstgudstjenesten i 2010.

De omfattende restaureringsarbejder på kirken har nu nået et vendepunkt. Håndværkerne har udført et stort arbejde, for at kirken kan gå de næste hundrede år sikkert i møde. Størstedelen af arbejderne afsluttes i midten af november, og stilladset pilles ned.

Spiret er istandsat med ny og slankere spids, og den restaurerede vindfløj er sat på plads igen med ny stage og en bedre balance. I kuglen blev der indlagt en hilsen til fremtiden med tak til A.P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond for almene Formål.

Tårnets murværk er blevet repareret og pudset op, og tagværket er repareret og stabiliseret. Langs tagkanter vil ommurede murpartier stå i rød sten indtil arbejderne kan afsluttes til næste år. De 3 gavle har fået en rund afslutning af granit i pagt med det oprindelige udtryk.

Inde i kirken er en del bjælker og et hjørne af loftet udbedret, og en restaurering af kalkmaleriet er inde i sin første fase, hvor fugt og salte i det nederste murværk langsomt bringes ned på et lavere niveau. Hele kirkens interiør har fået en gang pleje og til dels opdatering. Nye hynder på bænkene, nyt knæfald, antependium og nymalede vægge sammen med en forbedret belysning vil forhåbentligt give et meget smukt helhedsindtryk af kirkerummet.