Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:

Har du glemt dit kodeord?

Om Rødding Frimenighedskirke

Den hvidkalkede og teglhængte kirke, der ligger øst for højskolen, er opført i 1909.

Den består af tresidet apsis, kor, skib med sideskib ved sydsiden samt et vesttårn, der i tagform tydeligvis er inspireret af klokketårnet i Fåborg.

I apsis er der et freskomaleri, og som alterprydelse tjener et glat trækors belagt med bladguld.

I fonten ligger der et sydtysk fad fra omkring 1575 med fremstilling af spejderne i Kanaan, og over den er der i koret et relief af en hjort under korset.

Fra tidligere gymnastiksal til kirkebygning

Kirkesalen på højskolegården var skolens oprindelige gymnastiksal og ikke ret stor, og da tilslutningen fra omkring århundredskiftet voksede jævnt og støt, blev den gamle kirkesal efterhånden for lille. Spørgsmålet om opførelse af en ny kirkebygning blev drøftet ved årsmødet i 1907. Ved et senere møde blev der foretaget en afstemning, hvor 35 bidragydende medlemmer stemte for og 19 imod at bygge. - Og man gik i gang!

Murene blev opført, kirken - med plads til 400! - kom under tag i efteråret 1908. Menighedens egen ungdom gav en klokke, og kirken kunne indvies første søndag i advent 1909.

Kgl. bygningsinspektør og arkitekt Johannes Magdahl Nielsen forestod arbejdet med at opføre kirken.