Velkommen til Rødding Frimenighed

Vi er en grundtvigsk frimenighed, dannet i 1874 som den første grundtvigske frimenighed i Sønderjylland under "Fremmedherredømmet" fra 1864 til 1920.

Læs mere om vores interessante historie.


Julekort 2018

Læs kortet her
Privatlivspolitik Rødding Frimenighed

Læs mere


Konfirmander 2018 i Rødding Frimenighed

Konfirmation Skærtorsdag den 29. marts 2018 kl. 10
Daniel Rasmussen Gram, Rødding
Jakob Andersen Stenger, Harreby
Nikoline Marie Blomgreen, Sønder Hygum
Oskar Emil Hermann Nielsen, Ribe
Phillip Muxoll Jokumsen, Skodborg
Rasmus Holst, Rødding
Steffen Dall-Hansen, Rødding


Nedenstående er "gamle" arrangementer


Samtalesalon: Frie skoler, frie menigheder – er det stadig en mulighed i det 21. århundrede?

Fredag den 16. marts kl. 19.30 i frimenighedens konfirmandstue på Kirkebakken:

Frie skoler, frie menigheder – er det stadig en mulighed i det 21. århundrede?

De seneste par år har set omfattende lovgivning og administrativ indgriben på en række felter, som man hidtil har forestillet sig var omfattet af frihedsrettighederne: Imampakken med krav om, at eleverne i fri- og efterskoler skal blive demokrater og folkeoplysningen skal have et bestemt politisk formål; trossamfundsloven, der klargør frimenighedernes status som trossamfund og fastslår, at lovgiver sætter grænserne for religionsfrihed; borgerforslag om at forbyde en oldgammel rituel praksis, der ikke giver påviste sundhedsmæssige udfordringer; ghettoplanen, der flytter på mennesker og afskaffer lighed for (straffe)loven; administrativ brug af big data til at identificere, udpege og overvåge familier, der synes at ’falde uden for’ etc. Fra det maoistiske Kina hører vi om sådan en styringspolitik. – og samtidig disruption af de offentlige institutioner og aftalesystemerne på det offentlige arbejdsmarked og udbredelse af ’stat’ over hele landet.
Hvordan skal vi i det 21. århundrede forstå forholdet mellem stat som regulering og styring – og borger som individ, familie og fællesskab – f.eks. på en fri skole og i en frimenighed? Er der grænser for stat? Er der plads til forestillingen om den fri skole, den fri menighed? Lisbet Christoffersen, der er professor i ret og religion på Roskilde Universitet og leder flere store forskningsprojekter, har en omfattende viden om både de nye regler for frimenigheder og friskoler og de afgørende ændringstendenser vi ser netop nu. Hun lægger op til samtale i salon’en, hvor Carl Holst, Rødding og medlem af Folketinget, er den anden samtalepart.

En aften, hvor der også er ost og rødvin i konfirmandstuen, og sang til!
Alle er velkomne!
Rødding Frimenighed,
Frimenighedspræst Mette Geil


VI ØNSKER ALLE EN GLÆDELIG JUL OG ET VELSIGNET NYTÅR

Julens gudstjenester og det kommende nytårs fremgår af vores jule- og nytårskort!


Luther i Rødding i anledning af 500-året for Reformationen

Et overflødighedshorn af foredrag og fortælling, gudstjenester, musik og sang.

I 2017 vil Luther og Reformationen blive fejret over hele landet. I Rødding holder vi os ikke tilbage. Rødding Frimenighed og Rødding Højskole har lagt sig i selen og lukker dørene op til mere end 25 arrangementer hen over året. Vi har også øjnene åbne for, hvad der sker omkring os og henviser i løbet til arrangementer i Vejen, Askov og Ribe. Klik på Luther og læs hele programmet.

Sommerudflugten den 12. juni går i år til Haderslev Domkirke

Den fælles sommerudflugt for Rødding Sogn og Rødding Frimenighed går i år til Haderslev Domkirke. Busafgang fra Røddng kl.13.30.

Vel ankommet til domkirken fortæller tidl. borgmester Jens Chr. Gjesing om Haderslev og Reformationen. Vi får en kop kaffe, hvorefter nogle af drengene fra Haderslev Drengekor synger for os. Vi runder dagen af med middag og kaffe på Årøsund Badehotel.

Pris kr. 200,00

Tilmelding til Louise Oxlund på 2057 7593, lox@rnet.dk eller til Birgit Søe på 30894847 senest tirsdag den 6. juni.

Alle er velkomne!


 

 

Tillykke til årets konfirmander

Sommerudflugt til Vedersø torsdag den 12. juni

Årets sommerudflugt i samarbejde med sognekirken går i år til Vedersø, hvor der både vil være kaffebord og sommerfortælling til os såvel som Kaj Munk-fortælling og sang i både kirken og på efterskolen.

Pris for deltagelse kr. 200,00. Tilmelding på liste i våbenhuset eller ved henvendelse til Karen Skov på lf. 7484 1253. Afgang fra Brugsens parkeringsplads kl. 12.30.

Læs mere her.

 

 

Mozart-aften med Sct. Marie Kirkes Motetkor

Onsdag den 28. maj venter der os en musikalsk oplevelse, når det velsyngende kor fra Sct. Marie Kirke under ledelse af organist Helge Granum giver koncert i kirken. Der er fri entré.

Læs mere her.

 

 

Årets konfirmander, Skærtorsdag den 17. april

Annesofie Kjems Gregersen, Asger Volder Holm, Astrid Nicolajsen Geil, Jonas Toft Christensen, Karen Krogh Nielsen, Kasper Dyhr Lydiksen, Mads Lindberg Madsen, Magnus Houmann Holst, Marijn Mijndert A. Bor, Mathias Toft Cristensen, Nicolaj Juhl Lund, Rasmus Bue Nielsen, Signe Holm Hansen, Signe Skals og Thue Kildahl Conradsen.

Afrika nu - Torsdagsmøde d. 10. april kl. 14.30 v/Bent Nicolajsen

Bent Nicolajsen fortæller om Afrika lige nu med eksempler fra Kenya, Uganda og Zambia.

Der sker rigtig meget i Afrika i disse år. Der er stor økonomisk vækst i mange lande. Mobiltelefoner - apropos ovenstående billede - og internet har skabt nye muligheder. Demokratiet har bidt sig fast i en del lande. Mange basale fattigdomsproblemer er på vej til at blive løst. Alt det og meget mere fortæller Bent Nicolajsen om i historier, billeder og perspektiver fra et Afrika i hastig forandring.

Bent Nicolajsen er cand.mag. i historie og internationale forhold og nu leder af Venstres arbejde med partnerskaber med partier og organisationer i Afrika. 

 

 

Antydningens kunst - maleriudstilling i konfirmandstuen

Billedkunstner Ingrid Kathrine Willesen fra Billund udstiller i konfirmandstuen. Der er fernisering efter gudstjenesten kl. 10.00 søndag den 30. marts. En spændende udstilling med impressionistiske og poetiske malerier, som man ikke bliver træt af at kigge på.

Læs mere

 

 

 

Jazz i konfirmandstuen

Organist og komponist Willy Egmose fra Skjern har været aktiv som jazzpianist siden 1958, og det er den side af ham, vi vil opleve, når han fredag den 14. marts kl. 19.30 besøger os. Willy Egmose er inspireret af jazz, nordisk folkemusik og salmer, samt af pianister som Oscar Petterson, Monty Alexander og Jan Johnsson.

Willy Egmose er en mester inden for rytmisk kirkemusik og har flere pladeudgivelser bag sig. Han har været med til at indføre den rytmiske musik i kirkerne og er den komponist, der har haft størst indflydelse på de nye salmer. Ligesom han har komponeret et stort antal salmemelodier, heraf flere i den "nye" salmebog.

Aftenens traktement vil være ost og vin. Pris kr. 30,00.

 


 

 

Fortælletime ved Ditte Krøgholt: Dostojevskis Forbrydelse og Straf

"Magten tilhører dem, der tager den." Sådan siger Rodion Raskolnikov.
Han tager selv magten, idet han begår mord. Men hvordan bærer han det, han har gjort?

Ditte Krøgholts genfortælling af Dostojevskis på alle måder store roman holder os fangen, så vi glemmer tiden på rejsen ind i forbryderens sind.

Tid og sted:Torsdag den 27. februar kl. 14.30 i konfirmandstuen

25 kr. for kaffe og kage


 

 

Generalforsamling

Efter gudstjenesten kl. 14.00 den 23. februar finder Frimenighedens årlige generalforsamling sted i konfirmandstuen. Vi vil gerne se så mange som muligt. Se dagsorden i højre kolonne.


Foredrag ved forfatter Kristian Ditlev Jensen

Søndag den 16. februar kl. 19.30 holder Kristian Ditlev Jensen foredrag om døden i højskolens foredragssal under titlen Ud af mørket ind i lyset. Kristian Ditlev Jensen er bl.a. forfatter til bøgerne Det bliver sagt og Livret. Og Sønderjylland fylder en del i hans liv.

Et samarbejde med højskolen. Pris kr. 75,00 incl. kaffebord.


 

 

Kyndelmisse-gudstjeneste søndag d. 2. februar kl. 10

Gudstjenesten er særligt tilrettelagt for menighedens små. Vi har sendt breve ud til de seneste års døbte og opfordret dem til at tage deres forældre og bedsteforældre ved hånden og komme op i kirken. Søskende og alle andre er naturligvis velkomne.

I gamle dage spiste man pandekager Kyndelmissedag, så det gør vi også i konfirmandstuen efter gudstjenesten. I gamle dage sagde man, at hvis det til Kyndelmisse blæser, så 18 kællinger ikke kan holde den 19., så forsvinder kulden snart.

Kyndelmisse betyder lysmesse - eller vi kan sige "Kjørmes Knud", som vi synger om i Sneflokke kommer vrimlende.  


Der er ingen nyheder.


Byfestgudstjeneste i Floors have på højskolen fælles for sogne- og frimenighed søndag den 2. juni 2013. Højskolens elever sprudlede af livsglæde.

4. maj aften med musikgudstjeneste ved trioen Zenobia

Efter en dejlig og "velbesøgt" gudstjeneste med musik og sang fortsatte vi på højskolen, med skæbnefortællinger fra 2. Verdenskrig ved forstander Mand Rykind-Eriksen, fælles kaffebord  og sang - og levende lys i vinduerne.